This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more hereX

Home > Find a Programme > The Netherlands

Nederland / Nederland

LiveWIRE: helpt innovatieve ondernemers verder

LiveWIRE Nederland ondersteunt innovatieve ondernemers bij het succesvol maken van hun bedrijf


Met het bieden van begeleiding en het beschikbaar stellen van een professioneel netwerk, vergroot LiveWIRE in Nederland de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers. LiveWIRE richt zich specifiek op innovatieve ondernemers. Innovatie is immers de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. LiveWIRE is een internationaal Shell-programma dat in Nederland samen met partner Kamer van Koophandel wordt uitgevoerd. In 1997 ging LiveWIRE van start in Nederland. Sinds die tijd hebben vele duizenden ondernemers informatie en begeleiding ontvangen om hun bedrijf concreet verder te helpen en kansen te verzilveren.

Meer informatie:
www.livewire.nl

Deelnemen aan LiveWIRE Nederland

Je kunt deelnemen aan het Nederlandse LiveWIRE programma indien:

  • Je onderneming maximaal 5 jaar bestaat

  • Je onderneming producten, processen of diensten commercialiseert

  • Je product, dienst of bedrijfsvoering vernieuwend en innovatief in de markt is

  • Je ondernemingsplan af is en er momenteel al een geld- of goederenstroom is

  • Voor deelname aan LiveWIRE Rising Star gelden bovenstaande voorwaarden.

  • Voor deelname aan de Shell LiveWIRE Award geldt een extra voorwaarde: je leeftijd is minimaal 18 en maximaal 35 jaar

  • Deelname aan het LiveWIRE programma is gratis.

Nederlandse LiveWIRE activiteiten

Begeleiding -
LiveWIRE biedt jou als ondernemer begeleiding bij specifieke onderwerpen zoals strategie, personeel en marketing.  Kamer van Koophandel  biedt begeleiding bij o.a. productontwikkeling, marketing, strategie, P&O, samenwerking en octrooien.

Netwerk - Je krijgt  toegang tot LiveWIRE Master Classes. Zie de agendavoor aankomende Master Classes. Je krijgt toegang tot een professioneel netwerk van adviesorganisaties en kennisinstituten. Je krijgt toegang tot het nationale en internationale online Shell LiveWIRE netwerk.

LiveWIRE Rising Star - LiveWIRE Rising Star is een innovatieprijs die eens in het kwartaal wordt uitgereikt aan ambitieuze, innovatieve ondernemers. Een goede kans om jezelf als ondernemer op de kaart te zetten! Deze prijs is er voor die ondernemers met ondernemingen die niet langer dan vijf jaar bestaan. Weet jij jury en publiek te overtuigen van de toegevoegde waarde van jouw innovatieve product of dienst?  De winnaar ontvangt 2.500 euro. Ga voor meer informatie over deelname en om je direct in te schrijven naar www.livewire.nl/nl/risingstar

Shell LiveWIRE Award - De LiveWIRE deelnemers die jonger dan 35 jaar zijn, strijden ieder jaar voor de prestigieuze Shell LiveWIRE Award. De winnaar van de publieksprijs wint €5.000,- en de winnaar van de juryprijs wint €20.000,-.  Daarnaast, wat nog belangrijker is, genereren de deelnemers aandacht en publiciteit voor hun ondernemingen en laten daarmee heel Nederland zien hoe innovatief jonge ondernemers zijn!

Social media – Het is mogelijk om direct vragen te stellen aan @LiveWIRENL en om contact te leggen met andere LiveWIRE ondernemers via Twitter en LinkedIn. Verder zijn er vele inspiratievolle en informatieve video’s van ondernemers en van LiveWIRE te vinden op het Nederlandse LiveWIRE YouTube kanaal

Workshops en Master Classes - Ontmoet ondernemers die leiding geven aan innovatieve organisaties, net als jij! Bekijk de kalender voor verschillende evenementen zoals netwerk vergaderingen, partner evenementen, workshops en masterclasses.

Ondersteuning van TNO - Voor meer technisch georiënteerde vragen kan de Kamer van Koophandel een TNO expert aanvragen. Deze expert kan een bedrijf 7 uur steun bieden.

Eerdere successen uit Nederland zien? Deze ondernemers bevinden zich in de Internationale Hall of Fame! Kijk naar OneNightsTent en VanEko

Direct deelnemen aan LiveWIRE Nederland? Meld je aan op www.livewire.nl

Increase Font Decrease Font