This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more hereX

Home

Welcome to Shell LiveWIRE International / Koel hemelbed wint LiveWIRE Young Business Award 2007 - THE NETHERLANDS

 

Evening Breeze

Evening Breeze streed samen met drie andere finalisten om de titel van meest succesvolle technisch innovatieve ondernemer en de bijbehorende hoofdprijs van 10.000 euro. “Ik ben zielsgelukkig met deze overwinning”, lacht Thomas van den Groenendaal. De award werd dit jaar voor de tiende keer uitgereikt.

De deskundige jury verkoos Yoeri Nagtegaal en Thomas van den Groenendaal van Evening Breeze als winnaar van de Young Business Award, met hun hemelbed met ingebouwde airco. De kandidaten werden beoordeeld op technische innovativiteit, ondernemerschap, marktbenadering en levensvatbaarheid van het bedrijf. De prijs werd overhandigd door de Directeur-Generaal van Ondernemen en Innovatie, mevrouw mr. R.M Bergkamp, als plaatsvervanger van de minister van Economische Zaken. Zij prees de finalisten om hun visie, durf en bovenal plezier in hun ondernemerschap.

“Een mooie ontlading van een steeds grotere spanning”, zo omschrijft Thomas van den Groenendaal zijn uitverkiezing. “Ik had veel vertrouwen in ons product, want met ons hemelbed spelen we in op de trend van duurzaamheid en het besparen van energie. Door niet meer de hele kamer te koelen, maar alleen het bed, wordt namelijk zestig procent energie bespaard.” Voor de toekomst heeft van den Groenendaal grote verwachtingen. “Over tien jaar slaapt iedereen in de tropen in ons bed!”
                              
Het publiek koos finalist Innospense met hun medicijn-dispenser als winnaar van de publieksprijs. Daarmee won de onderneming 2.500 euro. De dispenser geeft patiënten altijd de goede dosering medicijnen op het juiste moment. De andere twee finalisten waren Creative Constructions met hun slimme buizenkoppeling voor onder andere podia, grote tenten en beursstands, en internetcommunity Wuzzon, waar jongeren zelf een handeltje in ringtones en wallpapers kunnen beginnen.

Juryvoorzitter Karel Jan Alsem, universitair docent Marketing bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen, prijst de finalisten om hun sterke innovaties van hoogwaardige kwaliteit. “Evening Breeze heeft uiteindelijk gewonnen, omdat zij niet alleen een totaal vernieuwend product hebben ontwikkeld, maar hierbij ook het beste hebben gefocust op de marketing van hun hemelbedden”, aldus Alsem.

LiveWIRE helpt technisch innovatieve ondernemers met de ontwikkeling van hun bedrijf. Via persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk wil LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers vergroten. LiveWIRE richt zich specifiek op technisch innovatieve ondernemers en wordt uitgevoerd door Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers.

Meer informatie op www.livewire.nl.


 

Increase Font Decrease Font